May 19, 2013

Rampasan Kuasa Satu Jenayah Terhadap Ugama Negara dan Rakyat

Malaysia Spring atau Apa Sahaja Usaha Menumbangkan Kerajaan 
melalui Rampasan Kuasa
Satu Jenayah Berat 
Terhadap Ugama, Negara dan Rakyat  


Seruan rampasan Kuasa

Pakatan Rakyat Mencipta Perspektif 
demi menghalalkan
Kerajaan di Tumbangkan

Mungkin ada antara yang kamu katakan itu benar dan perlu diperbetulkan oleh kerajaan
namun usaha kamu untuk menumbangkan kerajaan melalui rampasan kuasa adalah tidak dapat diterima
dan ianya adalah satu jenayah berat terhadap Agama, Negara dan Rakyat.

Kita percaya pemimpin PAS dan UMNO juga ahli-ahlinya tidak bersetuju dengan usaha menumbangkan kerajaan secara ganas ini kerana ianya akan tetap mengorbankan nyawa rakyat yang ramai. Ianya juga bertentangan dengan ajaran agama Islam.

Apakah sebegitu mudah ianya dapat dilakukan tanpa pertumpahan darah samada dipihak berkuasa mahu pun orang awam. Tidakkah kamu tahu apa yang sedang berlaku di Mesir dan Syria di waktu ini.


Apakah pemberontak ( antaranya Anwar Ibrahim, Lim Kit Siang dan Adam Adli ) fikir pihak kerajaan hanya akan melihat sahaja tanpa mempertahankan hak yang mereka telah perolehi dari proses pilihanraya yang sah.

Apakah pemberontak fikir penyokong kerajaan jutaan ramainya itu dari semenenanjung, Sabah dan Serawak hanya akan berdiam diri melihat kamu sesuka hati menjahanamkan negara ini.

Jika kami turun ke jalan raya kerana pada prespektif kami bahawa kemenangan kamu di Selangor, Pulau Pinang dan Kelantan adalah juga kerana penipuan kamu sewaktu pilihanraya, tentunya kamu tidak akan punya ruang untuk bernafas.

Tidakah akan terjadi perang sesama rakyat jika kamu dan kami bertembung di jalan raya. Itukah yangkamu harapkan agar nanti kamu boleh memanggil pihak luar seperti yang telah berlaku di Mesir dan sekarang ini di Syria datang membantu kamu. Itukan yang kamu semua harapkan.

Jika benar andaian ini, maka kamu adalah pengkhianat negara dan kamu mesti ditangkap dan dihadapkan kemuka pengadilan demi kesejahteraan rakyat seluruhnya.

Kami tahu, kamu mencipta perspektif bahawa ketidakadilan telah berlaku sewaktu pilihanraya. Sedangkan kamu tahu kamu menang di Selangor, Pulau Pinang dan Kelantan. Tidakkah kamu terfikir kenapa kerajaan yang kamu dakwa menipu itu tidak pula menipu di Selangor yang sarat dengan industri itu. Apakah kepala kamu telah sengget kerana ditepukan oleh khayalan kamu bahawa Pru 13 ini kamu mesti menang. 

Kenapa tidak kamu war-warkan kepada seluruh rakyat bahawa kekalahan kamu kali ini kerana kamu sendiri yang punya angkara. Kebodohan pemimpin kamu yang sering mengaibkan keperibadian antara satu sama lain punca kekalahan kamu kali ini.

Contoh 01-PKR, Lenin dan PIL Kuda


Contoh 02 - PAS Tidak Layak Mendapat Undi Dari Bukan Islam
Naib Pengerusi DAP Johor, Norman Fernandez berkata PAS tidak layak mendapat undi daripada masyarakat bukan Islam. Malah Norman secara terbuka, menuduh PAS merupakan rakan yang tidak amanah dan pada bila-bila masa sahaja boleh menikam belakang DAPContoh 03 - Hudud Sangat Merbahaya Kepada Bukan Islam
Ahli Jawatankuasa DAP Kedah, S. Neelamekan berkata Perlembangaan Persekutuan telah menjelaskan bahawa Malaysia sebuah negara sekular, sambil menambah cadangan tidak henti-henti mengenai pelaksanaan undang-undang hudud ‘sangat menganggu’ masyarakat bukan Islam.

Beliau berkata PAS sangat konsisten dan mendesak dalam melaksanakan undang-undang berkenaan yang disifatkannya, ‘sangat berbahaya’ kepada Malaysia.

"Satu-satunya cara untuk menghentikannya adalah tidak menyokong PAS,” kata Neelamekan.

 Banyak lagi contoh yang ada, carilah kalau kamu sendiri sudah lupa.

Sebab lain kekalahan kamu adalah kerana Umat Islam lain tidak seperti kamu sanggup mengadaikan agama demi mengejar cita-cita menguasai negara.Apakah orang Islam dapat menerima sikap keji DAP yang memang telah terkenal keji selama ini.

Itulah antara sebab kenapa kamu kalah. Banyak lagi sebabnya, kamu pun tahu bukan.

Lantaran kebodohan kamu yang cuba kamu sembunyikan, kamu pun menciptalah perspektif yang kamu kalah kerana UMNO menipu.

Kami pun boleh mencipta perspektif jika kami mahu namun itu bukan cara kami yang ikhlas dalam perjuangan menyelamatkan Islam dan masa depan umat juga rakyat "baik" secara keseluruhannya.

Biasa kami dengar orang berkata, orang cina di Malaysia tidak pernah mati. Tentunya juga kami boleh mencipta perspektif seperti yang kamu telah cipta itu untuk mempengaruhi penyokong kerajaan bahawa kemenangan kamu di negeri yang terkenal ramai kaum cina adalah dengan cara kamu menipu juga.

Sebelum diakhiri posting ini, ingin kami bertanya, siapa kamu untuk kami serahkan pentadbiran negara ini dan masa depan Agama, Negara dan anak warisan kami.

Usaha kamu melalui cara yang boleh membawa kepada keganasan dan pertumpahan darah itu pun sudah cukup buat membuktikan bahawa kamu bukanlah orang yang berhemah dan berkeperibadian tinggi.

Bermula dari anjing yang menyalak, tak mustahil akan bertukar menjadi babi yang menyondol apa sahaja demi nafsu ingin memiliki segala-galanya.

Akhir kata, jika kerajaan kami melakukan kesalahan, tentu ada cara yang lebih selamat untuk diperbetulkan.
Biarkanlah orang yang mulia dan berhemah di kalangan kami yang mengusahakannya, yang pastinya bukan kamu  yang bersifat seperti mahkluk perosak.

_________________________


Pas tolak kekerasan

SAPINAH AB GHANI
20 Mei 2013


Datuk Ahmad Yakob

KOTA BHARU - Pas Kelantan selari dengan pendirian pimpinan parti itu di peringkat pusat yang tidak akan menyokong sebarang bentuk kekerasan jalanan untuk menjatuhkan kerajaan.

Menteri Besar, Datuk Ahmad Yakob berkata, sejak dulu hingga sekarang Pas sentiasa memilih jalan demokrasi kerana berpendirian itu pendekatan terbaik untuk menukar kerajaan sedia ada ke arah lebih baik.

“Dalam hal ini, saya teguh bersama kepimpinan Pas Pusat yang menegaskan bahawa dari dulu hingga sekarang sentiasa memilih jalan demokrasi berasaskan kepada pendirian bahawa itulah jalan terbaik setakat ini untuk menukar kerajaan yang sedia ada di Malaysia kepada kerajaan yang lebih baik.

“Bermakna saya juga tidak bersetuju dengan jalan kekerasan untuk menjatuhkan kerajaan dan juga memohon agar proses pilihan raya dihormati,” katanya, semalam.

Mengulas lanjut, Ahmad berkata, beliau juga menggesa pihak- pihak yang mendesak agar pilihan rakyat dihormati turut menghormati pilihan rakyat Kelantan.

“Jika pilihan rakyat Kelantan tidak dihormati, bagaimana pilihan rakyat di tempat lain akan dihormati,” katanya.

Menurutnya, ini kerana situasi semasa menyaksikan pelbagai hak yang sepatutnya dinikmati rakyat Kelantan disekat.

“Saya mengambil contoh Jabatan Pembangunan Persekutuan (JPP) di Kelantan yang tidak wujud di negeri-negeri yang diperintah oleh Barisan Nasional (BN), tidakkah ini menunjukkan bahawa pilihan rakyat tidak dihormati sehingga mewujudkan kerajaan dalam kerajaan,” katanya sambil mengingatkan ini masa untuk bekerja demi kebaikan rakyat.

Komen
Semoga di bawah tadbir Menteri besar baru Kelantan hubungan sesama umat Islam antara UMNO dan PAS akan dapat dieratkan kembali. Yang pasti semangat kenegerian, taksub parti dan pemimpin yang mengatasi semangat persaudaraan Islam adalah bukan dari jalan yang lurus malah ianya hanya akan mendatangkan ketidakadilan dan penindasan sesama umat Islam.

Hak mesti dikembalikan kepada yang berhak jika itu memang benar hak rakyat Kelantan

Malaysia Spring dirancang awal

Oleh KASTHURI JEEVENDRAN
pengarang@utusan.com.my


TUNKU Abdul Aziz Tunku Ibrahim (kiri) dan Tan Tuan Tat mengadakan sidang akhbar mengenai Malaysia Spring anjuran Anwar Ibrahim di Kelab Sri Damansara di Kuala Lumpur, semalam.

KUALA LUMPUR 17 Mei - Pembangkang didakwa sudah lama merancang konspirasi menggulingkan kerajaan melalui demonstrasi jalanan dan rusuhan dengan nama Malaysia Spring sekiranya kalah dalam Pilihan Raya Umum Ke-13.

Bekas Naib Pengerusi DAP, Tunku Abdul Aziz Tunku Ibrahim berkata, seorang pemimpin tertinggi DAP pernah membayangkan demonstrasi melampau seperti Arab Spring itu bagi menjatuhkan kerajaan sedia ada.

Beliau mendakwa, Penasihat Seumur Hidup DAP, Dr. Chen Man Hin pernah menyatakan sokongan kepada Bersih 3.0 selain membayangkan demonstrasi itu sebagai permulaan kepada Malaysia Spring pada 26 April tahun lalu.

"Saya agak musykil, apakah yang dimaksudkan beliau dengan Malaysia Spring? Adakah beliau menyokong rusuhan dan keganasan seperti yang berlaku di negara-negara Arab? Adakah juga Bersih 3.0 hanyalah permulaan kejadian lebih buruk selepas ini?" katanya.

Beliau berkata demikian dalam sidang akhbar di Kelab Sri Damansara, di sini hari ini.

Yang turut hadir, bekas Ketua Cawangan DAP Taman Sri Sungai Pelek, Tan Tuan Tat.

Menurut Tunku Abdul Aziz, demonstrasi jalanan dan perhimpunan haram setakat ini dirancang pemimpin politik tertentu sejak beberapa tahun lalu sekiranya tidak mendapat mandat menawan Putrajaya dalam Pilihan Raya Umum Ke-13.

Disebabkan itu juga, katanya, beberapa pemimpin pembangkang ketika itu berterusan menggesa rakyat bersama-sama mereka menggulingkan kerajaan melalui beberapa siri demonstrasi jalanan.

"Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim ketika ini sedang menjelajah seluruh negara dengan misi untuk terus membangkitkan kemarahan rakyat terhadap kerajaan kononnya terdapat penipuan dalam pilihan raya umum lalu. Dia terus berbohong dengan mengaku dia ialah Perdana Menteri yang sah," katanya.

Tambah Tunku Abdul Aziz, apa yang menghairankan pemimpin pembangkang lain sudah memulakan tugas sebagai wakil rakyat di kawasan masing-masing meskipun dalam masa sama menuduh pilihan raya umum lalu tidak telus.

Malah, katanya, Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng adalah antara yang paling awal mengangkat sumpah sekali gus mengakui kemenangannya menerusi proses pilihan raya umum itu.

"Kalau mereka menang, mereka tidak bising malah akui keputusan itu telus tetapi yang kalah menyalahkan kerajaan dengan pelbagai tuduhan tidak logik termasuk 'mengimport' warga Bangladesh mengundi selain berbohong Presiden Amerika, Barack Obama akan campur tangan," katanya.

Dalam pada itu, beliau menggesa polis mengambil tindakan tegas dalam usaha mengekang tindakan Anwar dan pemimpin pembangkang lain daripada terus mengadakan perhimpunan haram di seluruh negara.

Katanya, beliau bimbang tindakan bebas pemimpin pembangkang menghasut rakyat itu boleh mencetus kepada perhimpunan haram yang lebih besar dan ganas pada masa depan.

"Pembohongan yang menyentuh sentimen rakyat akan menjadi aset untuk mereka merancang sesuatu yang lebih besar dan buruk. Pihak polis perlu bertindak lebih tegas, jangan biarkan golongan seperti ini menghancurkan keamanan negara," katanya.

© Utusan Melayu (M) Bhd


Mufti : Islam halang guna kekerasan guling kerajaan

Wartawan Sinar Harian
19 Mei 2013


Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria

SHAH ALAM – Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria berkata, Islam tidak benarkan mana-mana pihak gulingkan kerajaan secara kekerasan dan mereka bertindak demikian dianggap derhaka kepada

“Dalam hadis ada menyebut ‘Halal darahnya sama ada dia Islam atau tidak Islam jika dia menentang kerajaan yang sah secara kekerasan’.

“Orang yang keras seperti puak pelampau perlu ditentang dengan keras, iaitu hukumannya bunuh,” katanya.

Menurutnya, pihak berkuasa perlu ambil tindakan tegas terhadap kumpulan secara terang-terangan mahu menentang kerajaan yang sah.

“Jika pihak berkuasa membiarkan perkara itu terjadi, rakyat akan anggap kerajaan itu lemah. Mereka yang derhaka ini perlu bertaubat,” katanya ketika mengulas tindakan kumpulan Asal Bukan Umno (ABU) yang didakwa akan guna apa juga cara mengguling kerajaan BN..

Mengulas mengenai tindakan Pas itu, Harussani berkata, sudah semestinya pemimpin parti politik mengingatkan pengikut mereka untuk tidak turut serta dengan perkara yang berbentuk kekerasan yang boleh merosakkan negara dan bangsa.

Sementara itu, bekas Mufi Perlis, Datuk Dr Mohd Asri Zainul Abidin berkata, adalah haram menentang kerajaan yang sah dengan cara kekerasan.

Beliau berkata, sistem demokrasi adalah jalan yang diterima dalam pemilihan pemimpin di negara ini.

“Pada asasnya tidak boleh tumbangkan demokrasi dengan jalan kekerasan terhadap negara. Gunakan kekerasan atau tumpaskan kerajaan dalam cara begini haram di sisi Islam,” katanya.

Menurut Asri, kelemahan kerajaan bukan bermaksud pembangkang boleh menyerang dengan sesuka hati.

“Arab Spring boleh diterima, cuma tidak sesuai di Malaysia kerana Malaysia tidak seteruk negara Arab.

“Walaupun ada kekurangan jangan terukkan keadaan dengan cara teruk,” katanya.

Pas juga memberi jaminan tidak akan turut serta dalam sebarang usaha menggulingkan kerajaan secara kekerasan.

Asri, yang juga Fellow di Pusat Pengajian Islam di Universiti Oxford berkata, ruang harmoni di Malaysia masih luas apabila pemimpin beza parti masih boleh duduk bersama dalam satu majlis.

“Hubungan politik dalam negara masih baik. Contohnya apabila pemimpin Pas sakit, pemimpin Umno melawat.

“Masih ramai lagi yang rasional daripada tidak baik. Masih ramai lagi pengundi atas pagar daripada yang cenderung dalam politik,” katanya.

Sinar harian

_______________

Kill all of them ... 

Sahih Muslim
Book 020, Number 4565:
It has been narrated on the authority of 'Arfaja who said: I have heard the Messenger of Allah (may peace be upon him) say: Different evils will make their appearance in the near future. Anyone who tries to disrupt the affairs of this Umma while they are united you should strike him with the sword whoever he be. (If remonstrance does not prevail with him and he does not desist from his disruptive activities, he is to be killed.)
Book 020, Number 4566:

In another version of the tradition narrated on the same authority through a different chains of transmitters we have the words:" Kill him."

Book 020, Number 4567:

It has been narrated (through a still different chain of transmitters) on the Same authority (i. e. 'Arfaja) who said similarly-but adding:" Kill all of them." I heard the Messenger of Allah (may peace be upon him) say: When you are holding to one single man as your leader, you should kill who seeks to undermine your solidarity or disrupt your unity.

*kamus mini
Affairs - Urusan
Strike - menyerang
Sword - Pedang
Remonstrance - Bantahan
desist - Berhenti
Disruptive - Menganggu
Undermine - Melemahkan
Solidarity - Perpaduan
Disrupt - Menganggu/ Menjejas
Unity - Perpaduan

_______________Sahabat karib Anwar kecewa

JAKARTA 19 Mei - Bekas Naib Presiden Indonesia, Jusuf Kalla dikatakan kecewa dengan tindakan sahabat karibnya, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang enggan menerima kekalahan dalam Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) lalu.

Malah Jusuf juga kecewa dengan sikap Anwar yang tidak mahu melakukan perdamaian dengan Barisan Nasional (BN) di bawah kepimpinan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

Perkara itu dinyatakan oleh bekas Menteri Undang-undang dan Hak Asasi Manusia Indonesia, Hamid Awaludin di sini kelmarin, seperti mana dilaporkan agensi berita ANTARA.

"Ya, sudah tentu Jusuf kecewa tetapi saya berusaha untuk mencuba agar suasana pulih kembali," katanya.

Hamid berkata, Anwar pernah berjanji kepada Jusuf sebagai sahabat bahawa Ahli Parlimen Permatang Pauh itu akan mengawal pakatan pembangkang jika mereka tewas dalam PRU-13.

"Tetapi sehingga kini, demonstrasi demi demonstrasi dilancarkan di banyak tempat di Malaysia. Anwar bersama penyokongnya mendakwa berlaku penipuan, sesuatu yang harus dibuktikan melalui undang-undang, tetapi (setakat ini) Anwar belum berbuat demikian," katanya.

Sejak awal lagi, kata Hamid, Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu sudah mewujudkan persepsi dan yakin akan menang.

Tegas Hamid, keyakinan Anwar itu berdasarkan pelbagai kaji selidik yang dijalankan sebelum pilihan raya umum berlangsung.

Tambahan pula, kata Hamid, setiap kali Anwar mengadakan kempen beribu-ribu orang hadir dan ini memberi keyakinan kepada Anwar, beliau akan menang.

"Atas keyakinan itu, Anwar telah bertemu Jusuf bagi meminta bekas Naib Presiden Indonesia itu menyampaikan kepada Najib supaya siapa pun yang menang, mereka harus bekerjasama dengan yang kalah. Permintaan itu disambut baik oleh Jusuf," katanya.

Bagaimanapun kata Hamid, keyakinan Anwar musnah apabila Najib memenangi pertarungan politik di negara itu.

"Anwar mungkir janji yang dibuatnya kepada Jusuf untuk mengawal anggota pakatan pembangkang, sedangkan Najib konsisten dengan ucapannya. Ia terbukti beberapa jam setelah diumumkan menang, Najib mengajak penyatuan nasional demi masa depan negara," katanya.

© Utusan Melayu (M) Bhd

Komen

Untuk pengetahuan Bapaknya Jusuf Kalla, di Malaysia juga kiranya sudah sangat ramai yang kecewa dengan sikap dia ini. Pengasas PKR yang juga kawan karibnya juga hampir seluruhnya sudah meninggalkan PKR. Yang tinggal hanya dua tiga kerat sahaja. Lainnya sudah minggir gitu..

Thanks for coming

Thanks for coming
Terima kasih sudi hadir

Tajuk - Title