Feb 19, 2014

Kalimah Allah - Inikah hasil perjuangan pemimpin no 1 PAS dan PKR

Inilah yang diperjuangan oleh haji hadi pas dan anwar pkr ... Kalimah nama Allah sah disisi undang-2 untuk dijadikan terjemahan kepada perkataan God di dalam bible berbahasa Melayu .. 

Mulia sungguh perjuangan mereka berdua, mungkin itulah kata penyokong pas dan pkr... cuma mereka terlupa untuk berfikir, siapakah yang ditujukan untuk membaca bible melayu itu... ha ha kalau tidak untuk orang melayu membacanya siapa lagi.. anak siapa yang akan membacanya nanti..anak melayukah atau anak orang dari bangsa lain...


sekarang ini pun telah kerap pun berlaku bible berbahasa melayu di edarkan di sekolah-2 di pulau pinang... 

( LAGI KES BIBLE BAHASA MELAYU DIEDARKAN KEPADA PELAJAR MELAYU !!

Lagi kes mengedar Bible kepada pelajar sekolah di Pulau Pinang.
 

GEORGETOWN - Seorang guru menangkap tiga lelaki yang cuba mengedar beberapa Bible berbahasa Melayu kepada pelajar di sebuah sekolah di sini.

Pengerusi Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) Sekolah Menengah Haji Zainal Abidin, Nor Amin Ahmad berkata, kejadian berkenaan berlaku di sekolah berkenaan yang jaraknya tidak jauh dari sekolah itu.

Pihaknya kesal kerana Bible dalam bahasa Melayu itu juga tertulis perkataan ALLAH yang dibimbangi boleh mengelirukan pelajar sekolah. 
seterusnya di novandri )

Tentu gembira sekali agaknya haji adi dan anwar, usaha mereka untuk kesinambungan politik mereka itu benar-2 telah menampakan hasilnya, dapat juga anak melayu baca bible.. 

bila kita marahkan pemimpin pas, orang kata kita hina ulamak... inilah kesannya bila ada ilmu tapi akal pula senteng dan nafsunya pula besar sekali.. lantak apa nak jadi  kepada bangsa melayu dan umat Islam keseluruhannya..demi kesinambungan politik mereka 

buka la mata wahai penyokong pas dan pkr.. tiada siapa yang hina ulamak..yang kami cela cuma perbuatan mereka yang bodoh tak berakal dan tidak mahu berfikir panjang seperti aji adi dan anwar.. dan pemimpin seangkatan mereka ... termasuk nik aziz..


Maha suci Allah dari beranak dan diperanakan ... 


Surat Al-'Ikhlāş (The Sincerity) - سورة الإخلاص

بسم الله الرحمن الرحيم

قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ

Say, "He is Allah , [who is] One,
Katakanlah: "Dialah Allah, Yang Maha Esa.

اللَّهُ الصَّمَدُ

Allah , the Eternal Refuge.
Allah adalah Tuhan yang bergantung kepada-Nya segala sesuatu.

لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ

He neither begets nor is born,
Dia tiada beranak dan tidak pula diperanakkan,

وَلَمْ يَكُن لَّهُ كُفُوًا أَحَدٌ

Nor is there to Him any equivalent."
dan tidak ada seorangpun yang setara dengan Dia".


Beristigfarlah wahai penyokong pkr dan pas.. jalan mereka sememangya terang dan nyata jika kamu mahu berfikir...

***************


Wahai Orang Islam di Malaysia tanpa batasan bangsa, Jangan Ambil Mudah Soal Pilihanraya. Gereja Yahudi di Jurusalem Juga Turut Menyokong PAS PKR DAP . Tidakkah Ini Memberi Apa-Apa Makna Kepada Kita Semua ...

dan untuk penyokong pkr dan pas jangan risau pula, yahudi turut mendoakan kejayaan pas dan pkr ... mereka bersama anda semua dari pkr dan pas....ini bukan fitnah, tak percaya klik la video berikut... jangan segan-segan...

Beristigfarlah wahai penyokong pkr dan pas.. jalan mereka sememangya terang dan nyata jika kamu mahu berfikir...

Thanks for coming

Thanks for coming
Terima kasih sudi hadir

Tajuk - Title